SMK

SMK


SMK is zonder twijfel mogelijk de grootste helmenfabrikant ter wereld. Ze produceren meer dan vijf miljoen helmen per jaar, dit betekent ruim 13.000 helmen per dag! De helmen worden geproduceerd in Delhi, India in een immens grote fabriek die ruim 7000m² beslaat.

Italiaans design

Fabricage vindt plaats in India, de producten daarentegen worden bedacht en ontworpen in het land waar wellicht de mooiste motoren en auto's gebouwd worden: Italië!

Van grondproduct tot eindproduct - Helmen worden van de grond af opgebouwd bij SMK. De volledige productie van wangkussens tot styropor en vizieren gebeurt binnenshuis, dit is uniek in de wereld! 

Met een eigen R&D, productielijnen, professionele spuitcabines, naaiateliers en testlaboratorium streeft SMK de maximale kwaliteitseisen na. In dit laboratorium worden helmen getest voor de ECE, DOT en SNELL keuring en worden er algemene kwaliteitscontroles gehouden.   

Om een lang verhaal kort te houden; in de onderstaande video krijg je een "kleine" impressie van de immens grote fabriek van SMK: