Schuberth

Schuberth


Kopfschutz - Daar staat Schuberth voor, al meer dan 70 jaar. Sinds de jaren ’40 zijn ze al bezig met het produceren van helmen voor verschillende beroepstakken. Vanaf 1954 kwamen de eerste motorhelmen van Schuberth op de markt. Het begin van een succesvol merk!

Vanaf 2003 worden hun helmen ontwikkeld en geproduceerd in Maagdenburg. Een team van meer dan 400 mensen werkt daar aan nieuwe ontwikkelingen en manieren om hun producten steeds opnieuw te verbeteren. Dit gebeurt grotendeels in hun eigen windtunnel en akoestisch laboratorium, waar veel aandacht wordt besteed aan zaken als aerodynamica en windruisonderdrukking. Jarenlange kennis die Schuberth hier heeft opgedaan (ze waren de eerste helmfabrikant ter wereld met een eigen windtunnel!) komt tot uiting in de kleinste details.

Schuberth SR-2
Dit jaar heeft Schuberth met hun nieuwe SR2 een waardige opvolger van de SR1 in handen. Een premium helm met onovertroffen aerodynamische eigenschappen, mede tot stand gekomen door samenwerking met Formule 1 coureurs. Daarnaast is de SR2 dit seizoen te zien op de hoofden van de Red Bull MotoGP rookies.

Nieuw uiterlijk
Verder slaat het bedrijf uit Maagdenburg (letterlijk en figuurlijk) een onbegaan pad in met de lancering van hun eerste dualsport helm, de E1. Het gemak en comfort van een systeemhelm gecombineerd met de veelzijdigheid van een adventure helm. Ook grafisch gezien is er een boel veranderd – niet alleen de visuals op de helmen, maar de hele huisstijl van Schuberth heeft een update gekregen.

Een frisse kijk op de toekomst!